U bevind zich hier: Parket

PARKET VLOEREN

Parket is een verzamelnaam voor vele soorten houten vloeren.
Dit heb je in alle maten , diktes, lengtes en breedtes. Hoe groter de parketlatten, hoe duurder het wordt.

In tegenstelling tot vroeger kan men nu ook parket versnijden en behandelen die ook de traditionele eeuwenoude planken vloeren overbodig maakt met zelfs een groot voordeel dat de vloer weinig tot niets meer beweegt door het gebruik van een onderparket.
(onderparket = kleine latjes die in tegenovergestelde richting in dambord wordt gelegd en hierdoor geen uitzetting meer heeft langs de breedte )
Deze is tevens ook perfect geschikt voor plaatsing op vloerverwarming indien men niet overdrijfd met de breedte.

Welke houtsoort u gebruikt hangt vooral af van persoonlijke smaak en van het doel waarvoor de ruimte wordt gebruikt.Druk belopen ruimtes zoals leefruimte en keuken vragen om een harde eik of halfharde houtsoort als beuk, esdoorn of een exotische houtsoort. Teak, afzelia en padoek zijn goed bestand tegen water en daardoor zeer geschikt in vochtige ruimtes.

Minder belopen ruimtes zoals slaapkamers verdragen minder harde houtsoorten zoals grenen.
Aanteraden is om de vloer te kiezen in overleg met een specialist.

In België is eik de populairste houtsoort omdat deze een van de hartste houtsoort is en tevens perfect in kleuren kan afgewerkt worden. Grijs, een kleur waarmee een industriële sfeer wordt  gegeven, is al enkele jaren in opmars. Wit zit al langer in de lift, maar heeft zijn hoogtepunt intussen wel bereikt
De Bruine kleurtinten worden de laatste maanden meer en meer gevraagd
De zwarte of wengé kleuren komen meer voor in de zeer design ruimtes
Maar de mooiste kleur is nog steeds de kleur die u zelf mooi vind

PLANKEN VLOEREN

De plankenvloer is werkelijk al eeuwen Oud. Men begon heel lang geleden planken te bewerken die een minimum dikte hadden van 20 mm en die rechtstreeks op de draagbalken werd bevestigd . Later werd dit ook als een 2 de laag in verschillende motieven zoals visgraat gebruikt. Deze werd natuurlijk als eerst gelegd bij de koningen en de rijksten , gelukkig is dit heden veranderd.

De grote voordeel van een planken vloer is dat het nog volop natuur uitzicht heeft met al zijn bijhorende aspecten.
Zo kan een planken vloeren zich volledig uitleven volgens de vochtigheid van de geplaatste ruimte wat na een tijd een zeer natuurlijk uitzicht geeft met spleten en kieren.

Dit is de reden waarom een kasteelvloer zo ongelooflijk mooi uitziet

Heden is men in een tijdperk gekomen van perfectie waar deze uitzettingen niet meer wordt aanvaard en men hierdoor als oplossing de parketvloeren en gestabiliseerde vloeren heeft geïntroduceerd.

Opzoek naar iets?

Hier kan je heel de site doorzoeken bv: houtsoort, laminaat, parket...

Onze winkel - showroom

Turnhoutsebaan 257
2140 Antwerpen
Tel: +32 3 230.13.71
Gsm: 0475/250.288
Mail: ornipa@telenet.be